Introduktion

Det högteknologiska framtidssamhället har gått under. I ruinerna efter "den stora katastrofen" kämpar en samling överlevare för att klara livhanken i en bister och apokalyptiska gryningstid. I de förbjudna zonernas stålskelett pågår ständig jakt efter resten från den gamla tidens teknologi och i den bräckliga samhällskonstruktionen Pyrisamfundets huvudstad Hindenburg pyr illvilja och fördomar i den infekterade Mutantfrågan, vars lösning kommer bestämma framtidens förhållande mellan priviligerade människor och de föraktade mutanterna. I skuggorna av stadens sotiga fabrikskvarter och glamorösa inrättningar rör sig också psi-mutanterna, fruktade och jagade för sina mentala krafter och svårbegripliga mål.

Välkommen till rollspelsbloggen Förbjuden Zon!


Kampanjen kommer innefatta både de gamla originaläventyren från Äventyrsspel (Mutant/Mutant 2) men även de senare utgivna äventyren från Järnringen (Mutant: UA) samt eventuellt vissa andra äventyr hämtade ur bl.a. speltidningarna Sinkadus och Fenix.

Vi har valt att använda oss av Fria Ligans alternativa regelverk "Version Noll" (V0) som är ett snabbt regelsystem med fokus på drama och som ytterligare framhäver den postapokalypiska värld som Mutant är.

Här följer en kort introduktion av spelets rollpersoner. Notera att siffrorna inom parantes är uppgifter om födelse samt (eventuell) död.

Sigvold Sorghammer - IMM (63 pt. - 92 pt.)
Uppväxt i Hindenburgs finare kvarter där fadern var en framgångsrik affärsman med farliga bekanta. Sigvold tvingades fly när en okänd gärningsman mördade föräldrarna och levde undangömd i Kåkstadens slumkvarter där han blev god vän med den läkekunnige Ebbens Ackerlanz. Fast besluten om att hämnas sina döda föräldrar skrapade han ihop tillräckligt med krediter för att starta sin egen verksamhet, en detektivbyrå, för att vid sidan av den dagliga verksamheten skaffa sig information som leder fram till mördaren.

Dödades i sammandrabbning med lil i Mozonens Biobunker VII.

Ebbens Ackerlanz - PSI (68 pt.)
Ebbens växte upp ensam i Hindenburgs kåkstad där han försörjde sig på småbrott tills han en dag greps på bar gärning av den gamle pensionerade översten Rufidor Ludom från Pyrisamfundets armé. Översten tyckte av någon anledning synd om Ebbens och gav honom både logi och medicinsk utbildning. Med den kunskapen har han sedan hjälpt behövande i Kåkstaden där han även mötte Sigvold.

Wallé 2.01 rev1138b - RBT (?? pt.)
Automat (som först antogs vara en icke-muterad man) påträffades av Ebbens i ett av rummen i Biobunker VII. Efter att ha lyckats återskapa sina minnesbankar började han följa Ebbens som assistent.

Luxor Ratatosk - MD (69 pt.)
Muterad ekorre och postiljon från Göborgs apirantstad som mötte Ebbens vid Nackby diligensstation under en leverans till Peckwick-klubben.

Otto Schneider - IMM (66 pt.)
Avhoppad ulvebo som följde med Ebbens, Luxor och Wallé som specialist på ett uppdrag åt sekreta utskottet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0